Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΚΕΦΤΕΔΕΣ!!!

YΛΙΚΑ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο½ κ.γ. ρίγανη½ κ.γ. πιπέρι1 κγ. Αλάτι1κγ. Δυόσμο 1 αβγό4 φέτες ψωμί μόνον η ψίχα λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος1 κ.γ. ξύδι1 κ.σ. λάδιαλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υλικά εκτός από το ψωμί. Το ψωμί το μουλιάζουμε σε νερό και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Το προσθέτουμε τελευταίο στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην ξεχωρίζουν τα υλικά. Παίρνουμε μία ποσότητα του κιμά και πλάθουμε μπαλάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πατήσουμε λίγο. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:Υλικά:250 γρ κιμά (μοσχάρι ή κοτόπουλο)1 κολοκυθάκι τριμμένο1 καροτάκι τριμμένο1 κομματάκι κρεμμύδι τριμμένολίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο1 ποτυράκι του καφέ πληγούρι μουλιασμένο σε βραστό νερό για 30 λεπτά 2-3 κουταλιές τυρί τριμμένο1 αυγό2-3 κουταλιές φρυγγανιά τριμμένη αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει το τυρίΕκτέλεση:Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πλεονάζον λάδι ή τα ψήνουμε στο γκρίλ.
Κεφτεδάκια με πατάτες και γιαούρτι στο φούρνο Υλικά για τα κεφτεδάκια: 500gr κιμά μοσχαρίσιο2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή σκόρδο σε σκόνη)2 κουταλιές της σούπας ούζο1 αυγό1 ½ φλιτζάνι του καφέ γαλέτα¾ του φλιτζανιού του καφέ νερόΜαϊντανόΑλάτιΠιπέριΥπόλοιπα υλικά:3-4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (500gr)3 αυγά1 κουταλιά της σούπας ξύδιΕλαιόλαδοΑλάτιΠιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ:Στρώνω τις πατάτες σε μια γάστρα, από πάνω στρώνω τα κρεμμύδια, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνω για 40 λεπτά στους 200οC με κλειστή τη γάστρα. Ζυμώνω και πλάθω τα κεφτεδάκια, τα τοποθετώ πάνω από τα κρεμμύδια και ψήνω για άλλα 40 λεπτά με ανοιχτή τη γάστρα. Χτυπάω τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνω το φαγητό. Ψήνω για άλλα 20 λεπτά και το φαγάκι είναι έτοιμο. Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγη πάπρικα γλυκιά ή μπαχάρι. Εγώ έβαλα λίγη πάπρικα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟΥΛΙΚΑ½ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ1 ΑΥΓΟ½ ΦΛ. ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ1 κ.γ ΔΥΟΣΜΟ½ ΦΛ. ΤΡΑΧΑΝΑΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ6-8 ΠΡΑΣΑ2 ΚΑΡΟΤΑ ΣΕ ΚΑΡΕ (ΚΥΒΟΥΣ)2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΕΡΙ Ή ΛΙΓΟ ΣΕΛΙΝΟ1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ1 κ.σ. ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ1/3 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ1 ΚΥΒΟ ΜΑGIΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟΕΚΤΕΛΕΣΗΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ.ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ . ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ, ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ .ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ 2 ΦΛ. ΝΕΡΟ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ.ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑΥΛΙΚΑ800γραμμ. ΚΙΜΑ (ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ Ή ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ)3 ΦΕΤΕΣ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ (ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΜΜΕΝΟ)2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ)1 ΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΣΦΙΚΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ (ΤΡΙΜΜΕΝΗ)1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΞΥΔΙ1 ΑΥΓΟ1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ)1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟ (ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ)1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝΟ (ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ)ΑΛΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΕΚΤΕΛΕΣΗΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΔΙ (ΤΟ ΞΥΔΙ ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ).ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ (ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ, ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ,ΤΟ ΑΥΓΟ, ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ).ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΒΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ, ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΘΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΑΚΕ. ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ & ΝΑ ΑΛΕΥΡΩΘΟΥΝ.ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΣΕ ΦΑΡΔΥ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: